Nieuws

Alfred Remmits te gast bij Learning Innovators Podcast

  • Learning Innovators Podcast
Klassikale training is bij veel bedrijven en instellingen nog steeds de meest gekozen leervorm, maar: training alleen is niet meer genoeg! Kennis en informatie dienen overal en altijd binnen handbereik te zijn. In de Learning Innovators Podcast vertelt Alfred Remmits, CEO van Xprtise, over het belang van werkplekleren voor de ontwikkeling van werknemers en de effectiviteit van organisaties. En over de successen van de 5 Moments of Need® methodologie.

Hoe zorg je ervoor dat mensen onthouden wat je ze vertelt? Hoe maak je een goede e-learning? En hoe maak je informatieve video’s? Learning Innovators geeft antwoord op deze en andere vragen in dé wekelijkse podcast over leren, e-learning en persoonlijke ontwikkeling. Deze aflevering is Alfred te gast. Hij deelt inzichten over een leven lang leren, hoe werkplekleren past in de 5 Moments of Need®, het realiseren van een hogere performance én welke tools je op wat voor soort leermomenten nodig hebt!

Over de 5 Moments of Need® methodologie

De 5 Moments of Need® methodologie is een praktisch model voor het realiseren van een hogere performance. Het model, ontwikkeld door Bob Mosher en Conrad Gottfredson, gaat uit van 5 momenten waarop professionals informatie nodig hebben en waarop zij leren. De vijf momenten van leerbehoefte zijn: (1) Wanneer je iets voor de eerste keer leert, (2) wanneer je meer wil leren, (3) wanneer je probeert toe te passen en/of te onthouden, (4) wanneer er iets fout gaat en (5) wanneer er zaken veranderen. Het leren wordt binnen deze aanpak gekoppeld aan de performance van de medewerkers, waardoor het rendement van leren direct meetbaar wordt.

In Nederland zijn onder meer de Koninklijke Marine, Gemeente Amsterdam, Alrijne Ziekenhuis, Stedin en Aviko bezig met het implementeren van een werkplekleerstrategie op basis van de 5 Moments of Need®.

Zelf werkplekleeroplossingen ontwerpen? Doe mee met de opleiding!

Ben jij een L&D professional en wil je binnenkort zélf werkplekleeroplossingen voor jouw organisatie ontwerpen? Wil je de overstap maken van klassikaal leren naar een aanpak waarbij leren wordt gekoppeld aan de performance van medewerkers, zodat zij leren op precies het moment dat dit nodig is? Dan is dít je kans! Op 23 september 2024 starten we weer met een nieuw 5 Moments of Need® certificeringsprogramma. En jij kan meedoen!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Performance Support en werkplekleren voor jouw organisatie? En wil je meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch