Diensten

Consultancy

Werkplekleren speelt een steeds belangrijkere rol binnen het leren en ontwikkelen van medewerkers. Leren is namelijk veel meer dan alleen het zenden van informatie. Xprtise ondersteunt lerende organisaties dan ook bij het opzetten en implementeren van succesvolle leerstrategieën. Dit doen wij door het inzetten van innovatieve methodologie waarbij wij ervan uit gaan dat relevante informatie binnen 2 klikken of 10 seconden te vinden is. Wij brengen werkplekleren in de praktijk!

5 Moments of Need® methodologie

Bij de ontwikkeling van innovatieve werkplekleeroplossingen gaat het met name om de keuze van de juiste ontwikkelmethodiek. De 5 Moments of Need® methodologie gaat uit van vijf momenten van behoeften waar medewerkers mee geconfronteerd worden in hun leer- en performance cyclus. Het leren, ontwikkelen en opleiden wordt binnen deze aanpak gekoppeld aan de performance van de medewerkers, waardoor het rendement van leren direct meetbaar wordt.

Onze aanpak

Hoe gaan wij te werk

01

Totaaloplossing voor werkplekleren

Wij bieden een totaaloplossing voor werkplekleren die medewerkers in staat stelt om hun taken effectief uit te voeren op elk gewenst moment door het verstrekken van de juiste hoeveelheid informatie, precies op het moment dat dit nodig is. Samen kijken we naar de technische kant van de implementatie van de werkplekleeroplossing evenals de aanpak voor het inpassen in de bestaande faciliteiten voor de medewerkers. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de oplossing in iedere standaard webbrowser te openen is op zowel de computer, laptop, tablet of smartphone.

<p>Wij bieden een totaaloplossing voor werkplekleren die medewerkers in st...

02

ROI (Return on Investment) bepalen

Samen bepalen we de ROI (Return on Investment) voor de lerende organisatie. Zo helpen we je om een praktische leerstrategie te ontwikkelen met uitdagende, meetbare doelen waardoor het bijsturen én bereiken van deze (strategische) doelen door leren op de werkplek een stuk gemakkelijker wordt.

<p>Samen bepalen we de ROI (Return on Investment) voor de lerende organisa...

03

Key Performance Indicators (KPI’s) vaststellen

Key Performance Indicators (KPI’s) vertellen je welke resultaten je moet behalen om succesvol te zijn met jouw nieuwe aanpak. Ze beïnvloeden de (werkplek)kleerstrategie op een positieve manier. De KPI’s die we vaststellen vormen de businesscase voor het verder vormgeven van nieuwe leeroplossingen binnen het totale aanbod van jouw organisatie. Door continu de prestaties van medewerkers te meten, krijg je inzicht in de investeringen die hiervoor nodig zijn.

<p>Key Performance Indicators (KPI’s) vertellen je welke resultaten je m...

Met onze werkplekleeroplossing weten medewerkers in no-time welke stappen zij moeten doorlopen in een specifieke situatie, op en om het spoor.

Servi Orbons Opleidingsadviseur voor Operationeel Management - NS

Onze procedures vertellen medewerkers doorgaans alleen wie, wat, waar en waarom zij iets moeten doen. Maar waar ze daadwerkelijk naar op zoek zijn, is het "hoe". Dat hebben we opgelost met de Digitale Coach.

Erwin De Beuckelaer Director of Innovation - Janssen

Door de focus binnen de leeroplossing volledig te leggen op taken en rollen, worden operatie-assistenten tijdens hun opleiding en tijdens het uitvoeren van de basiswerkzaamheden van begin tot eind ondersteunt.

Carla van Gammeren Praktijkopleider operatieassistenten - Alrijne Ziekenhuis
Sectoren

De sectoren waar je ons het meest vindt

We denken graag met je mee ongeacht de sector, al zijn we het meest thuis in de zorg, farmacie, overheid, defensie en supply chain.

Onze diensten

Opzetten en implementeren van succesvolle leerstrategieën

Team

Maak alvast kennis met één van onze consultants

Saskia Huussen

Customer Success Manager

Marloes Thielen

Customer Success Manager

Iris Oomen

Consultant

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch