5 Moments of Need®

Bij de ontwikkeling van innovatieve werkplekleeroplossingen gaat het met name om de keuze van de juiste ontwikkelmethodiek. De 5 Moments of Need® aanpak gaat uit van vijf momenten van behoeften waar medewerkers mee geconfronteerd worden in hun leer- en performance cyclus.

Een praktisch framework om hogere werkprestaties te stimuleren.

Klassikale training is bij veel bedrijven en instellingen nog steeds de meest gekozen leervorm, maar: training alleen is niet meer genoeg! Kennis en informatie dienen overal en altijd binnen handbereik te zijn. Veel opleidingsafdelingen bewegen dan ook naar een oplossing waarmee zij zowel het formele leren (klassikaal en e-learning) als het informele leren (op de werkplek) hoog op de agenda hebben staan.

Het leren, ontwikkelen en opleiden wordt binnen de 5 Moments of Need® aanpak gekoppeld aan de performance van de medewerkers, waardoor het rendement van leren direct meetbaar wordt.

Door de focus binnen de leeroplossing volledig te leggen op taken en rollen, worden operatie-assistenten tijdens hun opleiding en tijdens het uitvoeren van de basiswerkzaamheden van begin tot eind ondersteund.

Carla van Gammeren Praktijkopleider operatieassistenten - Alrijne Ziekenhuis

Het 5 Moments of Need® programma is begonnen met een drie-daagse interne kick-off, gevolgd door verschillende opdrachten die medewerkers nu stap voor stap door het ontwerpproces heen leiden.

Met onze werkplekleeroplossing weten medewerkers in no-time welke stappen zij moeten doorlopen in een specifieke situatie, op en om het spoor.

Servi Orbons Opleidingsadviseur voor Operationeel Management - NS
Methodologie

De 5 momenten van 'need'

01

Nieuw

Dit moment doet zich voor wanneer je iets voor het eerst tegenkomt en nieuwe kennis of vaardigheden moet opdoen.

Dit moment doet zich voor wanneer je iets voor het eerst tegenkomt en nieuwe ken...
02

Meer

Dit moment doet zich voor wanneer je je bestaande kennis wilt verdiepen en je vaardigheden verder wilt uitbreiden.

Dit moment doet zich voor wanneer je je bestaande kennis wilt verdiepen en je va...
03

Toepassen

In dit moment gebeurt het leren naadloos terwijl je bezig bent met je werktaken, waardoor je je kennis direct in de praktijk kunt brengen.

In dit moment gebeurt het leren naadloos terwijl je bezig bent met je werktaken,...
04

Veranderen

Het veranderingsmoment doet zich voor wanneer je je aanpast aan een nieuwe situatie, omgeving of een belangrijke organisatorische verandering ondergaat, waardoor je moet leren om met succes door de overgang te navigeren.

Het veranderingsmoment doet zich voor wanneer je je aanpast aan een nieuwe situa...
05

Oplossen

Dit moment ontstaat wanneer je een probleem of uitdaging tegenkomt waarbij je moet leren om een oplossing te vinden.

Dit moment ontstaat wanneer je een probleem of uitdaging tegenkomt waarbij je mo...

Download nu het eBook ‘The 5 Moments of Need | A Performance-First Approach’.

Wil je meer weten of de 5 Moments of Need® methodologie? Download dan nu het eBook ‘The 5 Moments of Need | A Performance-First Approach’ en laat je inspireren! Het eBook neemt je mee in het waarom en het hoe van werkplekleren, het definieert duidelijk wat het wel (en niet) is, geeft voorbeelden van hoe werkplekeren eruit ziet in elk van de 5 Moments of Need®, het legt de meetbare impact van het 5 Moments of Need®-framework uit, én legt uit wat er nodig is voor een succesvolle implementatie.

Wetende dat verandering nooit gemakkelijk is, is het de overtuiging van Bob Mosher en Conrad Gottfredson dat workflow learning dé verandering is die elke organisatie moet maken om te slagen in de steeds veranderende wereld van vandaag. Bob Mosher:

Laten we de dialoog gaandehouden…  De tijd is daar om de overstap te maken van een training naar een performance mindset!

Download het eBook hier.

Agenda

Onze opleidingen en events

Ook aan de slag met werkplekleren en de 5 Moments of Need®? Doe dan mee met één van onze opleidingen of workshops.

Onze diensten

Opzetten en implementeren van succesvolle leerstrategieën

Meer weten?

Neem direct contact op met een specialist of vul het contact formulier in

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch