Nieuws

Ontmoeten en inspireren tijdens Performance Journey goes Dutch

  • Susanne Sterkenburg
Woorden schieten tekort als we terugkijken op de tweede editie van de Performance Journey goes Dutch in Ermelo… Met ruim 90 professionals in L&D, training en HR, verrassende keynotes van sprekers uit binnen- en buitenland, interactieve workshops, succesvolle voorbeeldcases in de sponsorsessies, een swingende feestavond én heel veel bijpraten, verbinden en netwerken, was het een editie om met veel plezier en trots op terug te kijken.

Sprekers als Katelijn Nijsmans, Bob Mosher, Donald Clark, David James, Hans van Dijk en Femke Hameetman waren aanwezig om onder andere te vertellen over de laatste trends en ontwikkelingen in L&D. Onderwerpen als Werkplekleren, de 5 Moments of Need®, Performance Support, Artificial Intelligence, Adaptief Leren, VR & AR passeerden de revue. Ook was niemand minder dan drievoudig Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband aanwezig met een inspirerend verhaal over winnen én verliezen over leren én doorzetten, en hoe je als team écht samenwerkt om vooruit te komen. Prachtige, kwetsbare voorbeelden, ook van de komende Olympische Spelen, waar hij Chef de Mission is van de Nederlandse ploeg.

Een kijkje in ons lerende brein

Hoe ontketen je het leervermogen van je medewerkers? Daarmee opende neurowetenschapper en welzijnsexpert Katelijn Nijsmans de Performance Journey goes Dutch. We namen een kijkje in ons lerende brein dat gebouwd is om te leren, problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan. In haar verrassende keynote heeft Katelijn ons meegenomen in de kracht van neuroplasticiteit. Onze hersenen kunnen zich namelijk aanpassen aan nieuwe situaties. Het brein is plastisch, oftewel beïnvloedbaar. Bepaalde vormen van neuroplasticiteit komen in de ene levensfase meer voor dan in de andere. Onze genen spelen een rol, maar ook wat we tijdens onze jeugd meemaken heeft een enorme impact op wie we nu zijn. Daar moet rekening mee gehouden worden. We kunnen niet zomaar overal expert in worden of onze persoonlijkheid 180 graden veranderen. Daarom moeten we volgens Katelijn rekening houden met de unieke ‘bedrading’ van ons brein én dat van onze medewerkers. Pas dan ontstaat de ruimte en de veiligheid om samen te zoeken naar manieren om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt.

Live opname van de ‘Learning Hack podcast’

Tijdens de Performance Journey goes Dutch hebben podcast-guru John Helmer en AI-guru Donald Clark een live-opname van de Learning Hack podcast ‘Great Minds on Learning’ opgenomen. De ‘Great Minds on Learning’ podcast is een van de bekendste podcasts in L&D. In elke aflevering gaat Donald Clark in gesprek met John Helmer om een aantal grote denkers uit 2.500 jaar leertheorie te bespreken. Deze keer ging het gesprek over de mix van psychologie, neurowetenschap en artificial inteligence (AI) geinspireerd op pioneers als Hebbes. En over de meest recente ontwikkelingen in AI. Deze interessante podcast is binnenkort te beluisteren via onder andere Spotify.

Grote dank aan onze sponsoren

De Performance Journey werd mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren en partners uit de L&D branche. Zij waren aanwezig met een stand tijdens de pauzes en gaven diverse inspirerende workshops samen met een van hun klanten. Grote dank aan Courseware, Drillster, hihaho, Infolearn, Recreate, Salta Group, tts en 360Learning. Met een aantal van deze sponsoren hebben we een podcast opgenomen. In deze Performance Journey podcast vertellen zij waar zij mee bezig zijn, met welke uitdagingen zij te maken hebben en hoe zij de toekomst van leren en ontwikkelen zien. Deze interessante verhalen zijn terug te vinden op Spotify en op onze website.

Ga mee op reis naar DevLearn of Learning in Amerika!

Ben jij enthousiast geworden van het concept van de Performance Journey reizen en wil je met ons mee? We organiseren dit jaar twee reizen naar Amerika:

  • Naar het DevLearn event, dat plaats vindt in Las Vegas van 6 tot en met 8 november 2024
  • Naar het Learning 2024 event, dat plaats vindt in Orlando van 4 tot en met 6 december 2024

Beide events zijn een ‘must do’ conferentie voor L&D-professionals die up to date willen blijven in ons vakgebied. Met lerende collega’s van over de hele wereld verdiepen we ons in de mogelijkheden van leren en ontwikkelen op de werkplek. Samen met alle sprekers die bij dit programma betrokken zijn, zorgen we dat je met veel nieuwe inzichten en ervaringen aan het einde van de reis naar huis gaat. Zoals elk jaar zullen er ook weer een aantal bedrijfsbezoeken worden georganiseerd. Hierover maken we binnenkort meer bekend. De bedrijfsbezoeken zijn een meerwaarde voor jouw reis, want je krijgt een kijkje in de keuken van grote Amerikaanse bedrijven. Hoe zien zij de markt, wat is voor hen belangrijk, waar lopen zij tegen aan en wat voor oplossingen gebruiken zij?

Heb je vragen over de Performance Journey goes Dutch of wil je deelnemen aan een van de Performance Journey reizen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch