Nieuws

Luister naar de Performance Journey podcast!

  • Susanne Sterkenburg
In deze nieuwe Performance Journey podcastreeks spreken we – in aanloop naar de Performance Journey goes Dutch op 5 en 6 juni – met innovatieve Learning & Development professionals. Deze goud sponsoren van dit twee-daagse L&D-event in Ermelo, richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van o.a. werkplekleren, interactieve video, learning analytics en adaptief leren. Waar zijn zij mee bezig, met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe zien zij de toekomst van leren en ontwikkelen?

Ben je benieuwd naar mooie voorbeelden uit de L&D praktijk én de visie van Salta Group, hihaho, Drillster, Courseware en Xprtise op leren en ontwikkelen? Luister mee!

Een leven lang ontwikkelen met Salta Group

In deze eerste aflevering spreken we met Ruud Scholte, Account Director bij Salta Group. Salta Group heeft een heldere missie; leven lang ontwikkelen voor iedereen mogelijk maken. Ongeacht leeftijd, levensfase, privésituatie of beroep. De 25 onderwijsorganisaties die onder Salta group vallen vormen samen de grootste private opleidingsorganisatie van de Benelux. Jaarlijks helpen zij meer dan 1 miljoen mensen met het vergroten van hun kennis of vaardigheden en profiteren meer dan 15.000 werkgevers van deze expertise en digitale leerplatformen.

Interactieve video als effectief leermiddel met hihaho

In deze tweede aflevering spreken we met Jeroen Krouwels, EdTech ondernemer, keynote spreker en mede-eigenaar van hihaho. Hihaho is een online platform voor het creëren van interactieve video. Hiermee kan iedereen zelf van een gewone video een volledig interactieve (leer)ervaring maken. Hihaho biedt namelijk tools om verschillende interactieve elementen toe te voegen. Denk aan klikbare knoppen, menu’s, vragen en meer soorten interacties. Hierdoor gaat de kijker van passief kijken naar een actieve kijkersbeleving.

Effectief leren, efficiënt herhalen; adaptief leren met Drillster

In deze derde aflevering van de Performance Journey podcast spreken we met Niels van Wijk, business developer bij Drillster. Je bestudeert informatie, ploegt door dikke boeken en haalt een examen. Maar als iemand je een paar weken later vraagt wat je hebt geleerd, dan kom je woorden tekort. Al die nieuwe kennis is inmiddels verdwenen. Klinkt dat bekend? De adaptieve leerapplicatie Drillster zorgt ervoor dat cruciale kennis en competenties continu top of mind zijn, zodat medewerkers kunnen presteren met de juiste kennis op het juiste moment. Het helpt lesstof sneller te leren en beter te onthouden: adaptief, vraaggestuurd en toekomstbestendig. Een uniek en eigen algoritme stimuleert gepersonaliseerd leren.

Verbinding maken tussen didactiek, leertechnologie en bedrijfsprocessen met Courseware

In deze vierde aflevering spreken we met Ronny Lohuis, senior consultant bij Courseware. Al 25 jaar is Courseware expert in het toepassen van opleidings- en kennistechnologie waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen didactiek, leertechnologie en bedrijfsprocessen. Ze bieden bewezen en internationaal beschikbare software applicaties om een leerlandschap in te richten om het leren zowel effectief als efficiënt aan te bieden. Samen met de klant zorgt Courseware ervoor dat deze oplossing op maat beschikbaar wordt gesteld en meegroeit met de behoefte van de organisatie.

Leren op de werkplek met Xprtise

In deze vijfde én laatste aflevering van de Performance Journey podcast spreken we met Robert Bezemer, Managing Director bij Xprtise. Gericht op het verbeteren van de performance, ontwerpt en implementeert Xprtise innovatieve werkplekleeroplossingen, o.a. aan de hand van de 5 Moments of Need methodologie. Hiermee stellen zij medewerkers in staat te leren op de werkplek, door kennis op te doen tijdens het werken. Dit leidt tot zichtbare prestatieverbetering..

 

Deze podcasts liever op Spotify luisteren? Dat kan hier.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch