Sectoren

Zorg

Xprtise werkt dagelijks aan het implementeren van werkplekleeroplossingen bij lerende organisaties. We brengen het leren naar de werkplek. Graag delen wij deze succesvolle voorbeelden vanuit onze dagelijkse praktijk in de sector Zorg.

Wij helpen bij de uitdagingen van leren en ontwikkelen in de zorg.

In de zorgsector is continu leren en verbeteren essentieel voor het leveren van hoogwaardige zorg. Werkplekleren biedt een effectieve benadering om medewerkers te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling en het verbeteren van hun prestaties.

De komende jaren kampt de zorg met grote uitdagingen. Xprtise ondersteunt de Learning & Development professionals binnen deze branche op verschillende vlakken. Zij staan voor de uitdagingen vergrijzing, grote personeelstekorten en een enorme toename van de zorgkosten. Goed opgeleid, ingewerkt en kwalitatief personeel staat in veel zorginstellingen op nummer één. Onze aanpak, ondersteuning en uiteindelijke resultaten van werkplekleren dragen bij aan het behalen van de overstijgende organisatie doelstellingen.

Door de inzet van werkplekleren kunnen zorgmedewerkers hun kennis uitbreiden en praktische vaardigheden versterken. Ze krijgen de kans om nieuwe procedures en technieken uit te proberen, onder begeleiding van ervaren professionals, en ontvangen directe feedback om hun leerproces te optimaliseren. Deze aanpak vergroot niet alleen de professionele competentie en zelfverzekerdheid van medewerkers, maar draagt ook bij aan een veiligere en meer patiëntgerichte zorgomgeving.

Door de focus binnen de leeroplossing volledig te leggen op taken en rollen, worden operatie-assistenten tijdens hun opleiding en tijdens het uitvoeren van de basiswerkzaamheden van begin tot eind ondersteund.

Carla van Gammeren Praktijkopleider operatieassistenten - Alrijne Ziekenhuis

Onze werkplekleeroplossing geeft een bepaalde dynamiek en saamhorigheid: medewerkers voelen zich steeds meer verantwoordelijk én meer betrokken bij de inhoud.

Madelon Panman Manager Erasmus MC Academie

Werkplekleren is voor ons ziekenhuis erg belangrijk. Verpleegkundigen hebben nauwelijks tijd om naar het klaslokaal te gaan en daarbij leren zij sneller in de context van hun werkpraktijk of van experts op de afdeling.

Isabel Juliana Programmamanager toekomstbestendig opleiden bij ASz

Onze procedures vertellen medewerkers doorgaans alleen wie, wat, waar en waarom zij iets moeten doen. Maar waar ze daadwerkelijk naar op zoek zijn, is het "hoe". Dat hebben we opgelost met de Digitale Coach.

Erwin De Beuckelaer Director of Innovation - Janssen

De 5 Moments of Need® toepassen in de zorg.

Termen als 70:20:10, werkplekleren en Performance Support worden binnen de L&D-afdelingen van Nederlandse zorginstellingen steeds vaker gebruikt. Ook zien we dat veel zorginstellingen aan de slag willen gaan met het innoveren van de opleidingsvisie en -aanpak, waarbij met name het leren verplaatst van traditioneel en formeel naar ‘leren op de werkplek’, inclusief de daarvoor benodigde technologieën. Maar hoe doe je dat?

We zien dat er is nu sprake is van een situatie waarbij elk zorginstelling separaat onderhandelt en inkoopt bij een kleine groep leveranciers. Daarnaast is, in de meeste gevallen, elke zorginstelling opnieuw het wiel aan het uitvinden, waarbij er nog maar zeer beperkt wordt samengewerkt. Ook is het ontwikkelen van goede gedegen 5 Moments of Need® (performance support) content een tijdrovende klus en er zijn legio onderwerpen die aangepakt moeten worden. Dat kan sneller en efficiënter: Tijd dus om de handen in één te slaan vinden wij!

De eerste initiatieven tot samenwerking worden nu gestart waarbij ontwikkelde werkplekleeroplossingen en -content worden gedeeld. Hierdoor wordt bespaard op de factor tijd. Wanneer ook beschikbare technologieën gezamenlijk worden ingekocht, kunnen er inkoopvoordelen behaald worden.

Een goede reden om het initiatief ‘Werkplekleren voor ziekenhuizen’ te starten. Een leerecosysteem, waarbij langdurige samenwerkingen worden aangegaan.

Onze diensten

Opzetten en implementeren van succesvolle leerstrategieën

Team

Ontmoet ons team

Onze performance georiënteerde Learning & Development consultants specialiseren zich in zorgorganisaties.

Iris Oomen

Consultant

Sanne Mateman

Consultant

Glenn van Loon

Consultant

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contact formulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch