Blogs

Kort verslag van de Performance Journey naar The Learning Leaders Conference in Orlando

  • Robin de Graaf
De Performance Journey naar Learning 2023 is in volle gang! Zondag vertrokken onze collega’s Alfred Remmits en Robin de Graaf met een groep enthousiaste L&D’ers naar Orlando om zich een hele week onder te dompelen in de laatste ontwikkelingen binnen het L&D-vakgebied. We zijn benieuwd hoe het in Orlando is; Robin doet verslag van de eerste drie dagen!

‘Na een 10 uur durende vlucht zondag, hebben we bij aankomst samen gegeten in Disney Springs. Gevoelsmatig was het voor ons toen al 03.00 uur in de nacht, maar we bleven wakker vanwege de jetlag! De volgende ochtend, op maandag, startte ons programma met een bedrijfsbezoek naar de Academy van Jet Blue, een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Hier hebben we een rondleiding gehad, veel gehoord over hoe zijn leren inrichten, waar ze tegenaan lopen en welke oplossingen zij gebruiken. We hebben verschillende simulators gezien én mochten natuurlijk de noodglijbaan uitproberen.

Daarna reden we door voor een bedrijfsbezoek aan Orlando Health ziekenhuizen. Daar kregen we een interessante presentatie over hun opleidingsmethoden. Zo werd o.a. hun versie van een praktijk Skills Lab getoond en kregen we meer te horen over het buddy-systeem én over gamification op de zorgafdelingen. Ook dat was heel interessant en inspirerend. Na dit bedrijfsbezoek hebben we snel een korte broek aangetrokken en zijn we o.l.v. ‘Disney expert’ Mark Visser naar Disney Hollywood Studio’s gegaan en hebben we een hele mooie avond gehad.

Dinsdag was de eerste dag van de Learning 2023 conferentie. We begonnen met een leuke keynote van een artiest over creativiteit en re-learning en zijn daarna uit elkaar gegaan voor verschillende sessies. Zo was er o.a. de sessie van Bob Mosher en Sara Chizzo over het mogelijk maken van leren op de werkplek met een digitale coach én natuurlijk mocht de 5 Moments of Need methodologie niet ontbreken. Deze dag hebben we afgesloten met een keynote van een illusionist en zijn we ‘s avonds met een groep naar een basketbalwedstrijd van Orlando Magic geweest. Dat was heel leuk, ondanks dat ze op het nippertje hebben verloren.

Woensdag de tweede dag van de Learning 2023 conferentie; een leuke én spannende dag. Alfred en ik hebben een sessie gegeven over leren op de werkplek en hoe je dat aanpakt. Daarbij hebben we o.a. een mooie case-study van Alrijne Zorggroep gedeeld. We hebben geluncht met Bob Mosher die tijdens onze sessie de vragen heeft beantwoord en met ons in gesprek is gegaan. Daarna zijn we nog naar een aantal andere inspirerende sessies gegaan en hebben we de dag afgesloten en in het Epcot Disney Park.

Snel meer…’

Volgend jaar ook mee?

Wil je volgend jaar ook mee op reis met de Performance Journey naar de Learning Conference in Orlando? Houd dan onze website in de gaten voor meer informatie of stuur een bericht via het contactformulier.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch