Succesverhalen

Hightech Multinational

5 Moments of Need® kickoff event voor twintig medewerkers. Hightech multinational onderzoekt overstap van klassikaal leren naar leren op de werkplek.

Klassikale training is bij veel bedrijven nog steeds de meest gekozen leervorm, maar: training alleen is niet meer genoeg! Kennis en informatie dienen overal en altijd binnen handbereik te zijn en informeel leren (op de werkplek) staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Een driedaagse 5 Moments of Need® kick-off voor twintig medewerkers van een hightech multinational heeft ervoor gezorgd dat helder wordt hoe het bedrijf de 5 Moments of Need® methodologie kan inzetten. En hoe werkplekleren en Performance Support een prominente plek krijgt binnen de organisatie. 

Het leren, ontwikkelen en opleiden wordt binnen de 5 Moments of Need® methodologie gekoppeld aan de performance van medewerkers, waardoor het rendement van leren binnen de organisatie direct meetbaar wordt.

Van ‘training-focused’ naar ‘performance-focused’

Het belangrijkste doel voor de driedaagse kick-off was om kennis en vaardigheden op te doen die nodig zijn om van ‘training-focused’ naar ‘performance-focused’ te gaan. Én om te leren hoe je met succes werkplekleren kunt inzetten. Tijdens de kick-off is gebruikt gemaakt van de ADAPT-methode:

  1. Allign to the workflow
  2. Develop for job performance first
  3. Apply structure
  4. Provide task level Performance Support
  5. Target high risk skills

Dit alles gericht op een performance-first-benadering waar de aanwezige medewerkers trainingsoplossingen hebben bedacht die passen binnen de 5 momenten waarop medewerkers informatie nodig hebben en waarop zij leren. Deze vijf momenten van leerbehoefte zijn: (1) Wanneer je iets voor de eerste keer leert, (2) wanneer je meer wil leren, (3) wanneer je probeert toe te passen en/of te onthouden, (4) wanneer er iets fout gaat en (5) wanneer er zaken veranderen.

Vervolgstappen

Vervolgens heeft het hightech bedrijf een Proof of Concept (PoC) gemaakt voor verschillende projecten binnen de organisatie. Het 5 Moments of Need® programma is begonnen met de drie-daagse kick-off, gevolgd door verschillende opdrachten die de deelnemers stap voor stap door het ontwerpproces heen hebben geleid. Dit werd wordt ondersteund met virtuele coachsessies om de opdrachten te bespreken en verder uit te werken. Met als einddoel: het ontwerpen en voorbereiden van een ‘live’ 5 Moments of Need® Proof of Concept (PoC) voor elk project.

Saskia Huussen, consultant bij Xprtise: ‘Inmiddels draaien we een vijfde cohort van de opleiding, wordt er een alumni community opgericht en onderzoeken we gezamenlijk wat er nóg meer nodig is om de 5 Moments of Need® methodologie te implementeren op de drie focusgebieden: mensen, processen en technologie. Door deze drie gebieden op één lijn te brengen, maken we een impactvolle transformatie naar ‘performance-focused’ oplossingen voor werkplekleren.’

‘Door de drie focusgebieden: mensen, processen en technologie op één lijn te brengen, maken we een impactvolle transformatie naar ‘performance-focused’ oplossingen voor werkplekleren.’

Ook een kick-off voor jouw medewerkers?

Ben jij ook geïnteresseerd in het verkorten van inwerktijd? In het verhogen van de prestaties van jouw medewerkers? In het verminderen van het maken van fouten door menselijk handelen? Of in het verminderen van kosten voor opleiden & ontwikkelen? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen aan info@xprtise.com voor de mogelijkheden van een op maat gemaakte 5 Moments of Need® kick-off voor jouw organisatie. Of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten over de 5 Moments of Need®?

Wil je meer weten of de 5 Moments of Need® methodologie? Download dan nu het eBook ‘The 5 Moments of Need | A Performance-First Approach’Apply Synergies lanceert eBook: ‘The 5 Moments of Need: A Performance-First Approach’  en laat je inspireren!

Onze diensten

Opzetten en implementeren van succesvolle leerstrategieën

Het team

Het betrokken team

Maak kennis met één van onze consultants

Saskia Huussen

Customer Success Manager

Thomas van Kerkhof

Consultant

Jessica Veldman

Consultant

Miek Borger

Consultant

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch