Academy

Ervaringen delen, netwerken en door blijven leren met het 5 Moments of Need® Alumni Programma

  • Susanne Sterkenburg
Sinds 2018 bieden we in samenwerking met de ontwikkelaars van de 5 Moments of Need® methodologie –Bob Mosher en Conrad Gottfredson– unieke opleidingen aan voor Learning & Development professionals in Nederland. Deelnemers die hun 5 Moments of Need® Designer certificaat hebben gehaald, kunnen zich aansluiten bij het 5 Moments of Need® Alumni Programma. Hoe is het om daar aan deel te nemen? We vroegen het Ingrid Blom, beleidsadviseur Leren en Ontwikkelen bij Amsterdam UMC.

Met het Designer Certificate op zak is het leren en vooral het presteren rondom de 5 Moments of Need® uiteraard niet klaar. Toen Ingrid in december 2019 de opleiding afrondde besloot zij zich direct aan te sluiten bij het Alumni Programma. Ingrid: “Vrij kort na de afronding van de opleiding ben ik van de politie naar de zorg geswitcht. De inzet van Performance Support en leren op de werkplek volgens de 5 Moments of Need® methodiek zit bij ons nog in de opstartfase. Omdat er in het Alumni Programma verschillende deelnemers uit de (academische) zorg zitten, is dat voor mij heel waardevol. Ik kan veel van de anderen leren en hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden.”

‘Omdat er in het Alumni Programma verschillende deelnemers uit de (academische) zorg zitten, is dat voor mij heel waardevol. Ik kan veel van de anderen leren en hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden.’

Breed netwerk en korte lijntjes

Als Alumnus van de 5 Moments of Need® Academy biedt de Academy een breed netwerk van andere afgestudeerden. In een besloten en actieve Microsoft Teams groep kunnen dagelijks ervaringen worden uitgewisseld, vragen worden gesteld en voorbeelden worden gedeeld. Ook de lijntjes met de docenten en de grondleggers van de methodologie zijn kort. Ingrid: “Ik wil graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en vind het bijbehorende netwerk heel belangrijk. We kunnen ervaringen uit de dagelijkse praktijk delen en elkaar inspireren. Toevallig heb ik onlangs nog met een docent contact gehad om toegang te krijgen tot de 5 Moments of Need® ‘EnABLE’ Performance Support oplossing. Tijdens mijn presentatie aan collega’s ga ik inloggen op deze oplossing, zodat zij direct een concreet beeld krijgen wat deze manier van werken kan opleveren.”

De Performance Supportoplossing rondom de 5 Moments of Need® in AskDelphi wordt meerdere keren per jaar aangevuld en geupdate. Vastgesteld is, dat door het actief gebruik van deze werkplekgeorienteerde oplossing, het toepassen van de 5 Moments of Need® methodologie zowel kwalitatief als kwantitatief toeneemt.

Wat biedt het programma?

Het Alumni Programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Toegang tot 5 Moments of Need® ‘EnABLE’ Performance Supportoplossing gedurende het lidmaatschap
  2. Individuele (vervolg)intake, met afspraken tot vervolg
  3. Netwerkgroep van Alumni 5 Moments of Need® op Microsoft Teams
  4. Deelname aan de certificeringsmiddag van nieuwe 5 Moments of Need® Designers
  5. Het halfjaarlijks Alumni Coachcafé; met elkaar in gesprek over projecten, kansen, uitdagingen en belemmeringen rondom werkplekleren volgens de 5 Moments of Need®
  6. Interactieve virtuele minitraining om specifieke praktische vaardigheden te ontwikkelen

Ingrid: “Afgelopen jaar hebben we meerdere online bijeenkomsten gehad. Onder andere een webinar van Bob Mosher over Measurement; Is een gekozen oplossing wel zo succesvol? Welke impact heeft het? Waar liggen de uitdagingen en de kansen voor de toekomst? Dat was heel interessant! Ook hebben we de slotbijeenkomst bijgewoond van een groep die hun praktijkopdracht ging presenteren. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om verschillende toepassingen in verschillende branches van dichtbij te zien. Dat is heel verfrissend.”

Alumnus worden

Deelname aan het Alumni Programma kost €199,- per jaar. Hiermee kun je vanaf het moment van betaling een jaar lang gebruik maken van de ‘EnABLE’ Performance Support in AskDelphi, de deelname aan de Microsoft Teams groep en het bijwonen van de certificeringsmiddag van nieuwe 5 Moments of Need® Designers. We plannen na betaling een individuele intake in met één van de Nederlandse 5 Moments of Need® docenten en nodigen je uit voor de geplande Alumni Coachcafés en Interactieve virtuele minitrainingen. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch