Events

5 Moments of Need®-opleiding voor de Zorg

 • 01/10/2024
 • 10:00
 • 's-Hertogenbosch

Ga direct aan de slag met het ontwerpen van werkplek leeroplossingen voor jouw eigen zorg-organisatie.

 • Download brochure

Profportaal Zorg (PPZ) geeft zorgorganisaties die werkplekleren willen invoeren, of willen doorontwikkelen, graag een duwtje in de rug! Daarom organiseert PPZ samen met de 5 Moments of Need® Academy een opleiding, speciaal voor de zorg. Tijdens deze 5 Moments of Need® Designer opleiding leer je in ongeveer vier maanden tijd alle ins en outs van de methodologie, ontwikkeld door Conrad Gottfredson en Bob Mosher. In een groep van maximaal zestien L&D professionals uit de zorg, werk je toe naar het behalen van het 5 Moments of Need® Designer Certificaat.

Je leert  een ontwerp te maken voor een werkplekleeroplossing waarbij het leren ín het werkproces gefaciliteerd wordt. Door de inzet van de 5 Moments of Need® methodologie richt je opleiden zo in dat leren geen op zichzelfstaand moment, maar een continue reis wordt. Leren en werken worden één.

Voordelen van de samenwerking

 • Je krijgt een gereduceerd tarief;
 • Jouw medecursisten komen allemaal uit de zorg;
 • Gezamenlijk werk je aan opdrachten binnen de gebruikersgroep ‘5 Moments of Need’ op het communityplatform van Profportaal Zorg;
 • De gebruikersgroep blijft ook na de opleiding bestaan om kennis en ervaring uit te wisselen;
 • Normaal gesproken wordt binnen deze opleiding gewerkt met de performance support tool AskDelphi, maar gebruikers van AskMe, Permento en TTS kunnen hun eigen tool gebruiken;
 • Deelnemers die nog niet met een eigen performance support tool werken, krijgen tot drie maanden na de opleiding gratis AskDelphi ter beschikking.

Tijdens de opleiding leer je hoe je:

 • Traditionele klassikale instructietijd met 30-50% vermindert
 • Werkonderbrekingen en onnodige zoektijd vermindert
 • De vindbaarheid van beschikbare bronnen voor werknemers verhoogt terwijl ze aan het werk zijn
 • Presteren ondersteunt en efficiëntie verbetert
 • Betekenisvolle data analyseert en rapporteert

Naast de live en virtuele sessies met de hele groep, vindt er een persoonlijke intake plaats en word je individueel ondersteund wanneer je de kennis gaat toepassen binnen jouw eigen praktijkopdracht. Daarnaast krijg je toegang tot de EnABLE digital coach omgeving AskDelphi (optioneel) waarin alle materialen en voorbeelden zijn opgenomen die nodig zijn om de opleiding af te ronden. Dit is voor de duur van de opleiding en drie maanden na behalen van het certificaat.

De opleiding wordt afgerond met een eindpresentatie waar ook Alumni 5 Moments of Need® Designers bij aanwezig zijn. Om het certificeringsprogramma volledig af te ronden en een certificaat in ontvangst te mogen nemen, dienen uiteraard alle opdrachten afgerond en positief beoordeeld te zijn door de Nederlandse 5 Moments of Need® consultants in overleg met Dr. Conrad Gottfredson.

Download brochure

 

Praktische details

Het opleidingsprogramma heeft een doorlooptijd van ongeveer vier maanden met een individuele tijdsinvestering van +/- 60 tot 80 uur. De investering voor het complete programma bedraagt €2.695,- (excl. BTW). De opleiding kan doorgaan als er minimaal 14 deelnemers zijn, dus informeer je collega’s en doe samen mee!

Ook medewerkers van zorgorganisaties die niet zijn aangesloten bij Profportaal Zorg kunnen inschrijven. Die zorgorganisaties ontvangen een gratis tijdelijk aspirant lidmaatschap zonder verplichtingen.

Profportaal Zorg is een coöperatie van meer dan 85 zorgorganisaties die samenwerken op het gebied van Leren en Ontwikkelen. Via een besloten communityplatform weten meer dan 750 Learning & Development professionals uit de zorg, elkaar te vinden. Kennis, ervaring en content worden met elkaar gedeeld. In themagroepen worden belangrijke L&D vraagstukken besproken en onderzocht. Daarnaast bieden steeds meer leveranciers aantrekkelijke kortingen en andere voordelen aan de aangesloten zorgorganisaties. Meedoen met Profportaal Zorg bespaart tijd én geld terwijl de kwaliteit van de dienstverlening op het gebied van leren en ontwikkelen wordt geoptimaliseerd. Meer weten? Ga naar www.profportaalzorg.nl
Onze trainers

5 Moments of Need® trainers

Onze trainers zijn gecertificeerde 5 Moments of Need® trainers.

Thomas van Kerkhof

Consultant

Jo Buuts

Senior Consultant

Jessica Veldman

Consultant

Door de focus binnen de leeroplossing volledig te leggen op taken en rollen, worden operatie-assistenten tijdens hun opleiding en tijdens het uitvoeren van de basiswerkzaamheden van begin tot eind ondersteund.

Carla van Gammeren Praktijkopleider operatieassistenten - Alrijne Ziekenhuis

Werkplekleren is voor ons ziekenhuis erg belangrijk. Verpleegkundigen hebben nauwelijks tijd om naar het klaslokaal te gaan en daarbij leren zij sneller in de context van hun werkpraktijk of van experts op de afdeling.

Isabel Juliana Programmamanager toekomstbestendig opleiden bij ASz

Onze werkplekleeroplossing geeft een bepaalde dynamiek en saamhorigheid: medewerkers voelen zich steeds meer verantwoordelijk én meer betrokken bij de inhoud.

Madelon Panman Manager Erasmus MC Academie
Events

Gerelateerde evenementen

Deze opleidingen, workshops en events vind je mogelijk ook interessant.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze medewerkers of vul het contactformulier in.

Xprtise B.V. Parallelweg 27, 5223 AL, 's-Hertogenbosch